Projecten

[h2]Clazz Ensemble – Federico On Broadway[/h2]
The Music of Frank Carlberg

Nostalgische herinneringen aan vervlogen tijden! Flarden Fellini en Hitchcock, buitelende clowns en kleurrijke circusacts omgezet in muziek van nu. Voor het programma Federico on Broadway, dat Frank Carlberg speciaal voor het Clazz Ensemble schreef, heeft hij zich laten inspireren door muziek zoals die in zijn jeugd geklonken moet hebben toen hij in het circus kwam, optochten voorbij zag komen en amusementsparken bezocht. Hoe de orkesten van toen precies klonken en wat voor repertoire ze speelden kan hij zich niet meer herinneren. Dat is misschien maar goed ook, want in zijn stukken met titels als March, Rat Race, The Chase en Federico on Broadway voedt zijn rijke fantasie de muzikale herinneringen aan de optocht van het circus door de stad, met clowns die over elkaar heen buitelen, galopperende paarden, de deftige circusdirecteur en jonglerende acrobaten. Later is deze fascinatie verder gevoed door films van Federico Fellini, Rainer Werner Fassbinder en Alfred Hitchcock. Carlberg heeft een geheel eigen signatuur als componist. Zijn muziek is het best te omschrijven als Ellington meets Stravinsky, of Gil Evans meets Ives. Grote invloed uit de Amerikaanse en Europese klassieke muziekgeschiedenis gaat nauw samen met een rijk gevoel voor de moderne jazztraditie. Het resultaat is volstrekt actueel, authentiek en op het lijf geschreven voor het Clazz Ensemble. Er is veel ruimte voor de diverse solisten. De van oorsprong Finse Carlberg is al 25 jaar internationaal actief als jazzpianist en componist en woonachtig in New York. Luister naar tracks van de cd Federico On Broadway
Luister hier

[h2]Clazz Ensemble – Inside Out[/h2]
[h2]3x Bach = 2013 – Bach Reflections / Larissa Groeneveld / Amsterdam Bach Consort [/h2]
Evenals tijdens de uitverkochte edities in 2011 en 2012 in het Amsterdamse Bethaniënklooster laten musici uit beide muzieksoorten en in wisselende bezettingen hun licht schijnen op de muziek van J.S.Bach. Vanwege de grote belangstelling bij het publiek voor de voorgaande edities zal het programma 3xBach vanaf 2013/2014 ook buiten Amsterdam te horen zijn.

[h2]3x Bach = 2014 – Bach Reflections / Ivo Janssen / diverse koren [/h2]

Doorgewinterde fijnproevers en nieuwsgierige nieuwkomers zullen in vervoering raken door de vierde aflevering van het programma 3 x Bach waarmee trompettist Gerard Kleijn en saxofonist Dick de Graaf hun muzikale jaar 2014 openen. Met pianist Ivo Janssen als eminent Bach vertolker en met een akoestisch jazzkwartet gaat 3 x Bach dit keer na de première in het Amsterdamse Bethaniënklooster op reis langs de Nederlandse concertpodia en theaters. In elke standplaats vormt een optreden door een plaatselijk koor het derde programma onderdeel. Samen met Ivo Janssen en het kwartet Bach Reflections laten deze vocalisten horen hoe Bach in 2014 nog steeds een inspiratiebron is voor springlevende muziek.

Met zijn meeslepende muzikaliteit weet Ivo Janssen Bach op een ongehoorde manier te actualiseren – NRC
Dick de Graaf, filled with creativity and imagination Jazzreview – Jazzreview USA

 

[divider_top]

Missie Clazz Music

Muziek in het algemeen, maar Clazz Music in het bijzonder staat voor verbinden. Musici uit verschillende disciplines zoeken elkaar op en gaan het avontuur aan, met de bedoeling hun publiek te raken, te bewegen, te verrassen, te ontroeren, te verstillen.

Clazz Music geeft deze missie vorm door het initiëren, produceren en presenteren van projecten met uiteenlopende ensembles. Zodoende huldigt ze een van de belangrijkste muzikale uitgangspunten van de jazz: de voortdurende drang naar vernieuwing door verbinding met andere muziekstijlen. Een divers en avontuurlijk publiek vindt Clazz Music op locaties als concertzalen, festivals, jazzclubs, kerken, congrescentra, musea en op virtuele podia als Youtube en Facebook.

Copyright ©Clazz Music 2019