To B or not to B – Bach Reflections

 

BACH_REFLECTIONS_BOEKJE_DEFV42

 

Bach Reflections: To B or not To B (Clazz Music 002)

Bach Reflections laat horen hoe Bach in 2014 nog steeds een inspiratiebron is voor springlevende muziek. Niet alleen klassieke musici maar ook jazzmusici voelen zich aangetrokken tot zijn muziek, die kan dienen als uitgangspunt voor hun improvisaties. Het blijft een fascinerende gedachte dat deze grote componist in zijn tijd een bewonderde en gevreesd improvisator was en dat zijn gedurfde improvisaties vaak resulteerden in zijn bewonderde composities.Bassist Paul Berner, trompettist Gerard Kleijn en saxofonist Dick de Graaf her-componeerden  onderdelen van composities van J.S. Bach die zij samen met celliste Larissa Groeneveld en gitarist Ed Verhoeff tijdens een live concert in februari 2013 hebben opgenomen. Door de kleurrijke bezetting heeft Bach Reflections een bijzondere en aangename klank. De saxofoon en de elektrische gitaar – in Bachs tijd nog lang niet uitgevonden- tekenen voor het het jazzgehalte in het groepsgeluid en de cello voor dat  van de klassieke muziek. Samen met de trompet en de contrabas ontstaat een rijk groepsgeluid dat zich lenig heen en weer beweegt tussen de geschreven noten en de spontane improvisaties. Het ontbreken van een drummer wordt gecompenseerd door veel aandacht voor de ritmische variaties in de composities.

Voorlopige speellijst:
5 januari 2014 – Bethanienklooster – Amsterdam / + Ivo Janssen
2 februari 2014 – Muziekgebouw aan het IJ / Bachdag
7 juni 2014 – Natuurmuseum – Leeuwarden / + Leeuwarder Kamerkoor
21 juni 2014 – Energiehuis – Dordrecht / + Ivo Janssen en Drechtsteden Bachkoor

Missie Clazz Music

Muziek in het algemeen, maar Clazz Music in het bijzonder staat voor verbinden. Musici uit verschillende disciplines zoeken elkaar op en gaan het avontuur aan, met de bedoeling hun publiek te raken, te bewegen, te verrassen, te ontroeren, te verstillen.

Clazz Music geeft deze missie vorm door het initiëren, produceren en presenteren van projecten met uiteenlopende ensembles. Zodoende huldigt ze een van de belangrijkste muzikale uitgangspunten van de jazz: de voortdurende drang naar vernieuwing door verbinding met andere muziekstijlen. Een divers en avontuurlijk publiek vindt Clazz Music op locaties als concertzalen, festivals, jazzclubs, kerken, congrescentra, musea en op virtuele podia als Youtube en Facebook.

Copyright ©Clazz Music 2019