Knots komt uit op Amerikaans label Red Piano Records

Wij zijn heel blij om te melden dat de cd ‘Knots’ van de groep Wild Man Conspiracy is opgepikt door het  New Yorkse platenlabel ‘Red Piano Records’ . Na de digitale release van de cd in juli 2014 volgt op 7 april de wereldwijde distributie via Red Piano Records van de fysieke cd.  Ook zal er in de VS een uitgebreide pr campagne gestart worden om de cd onder de aandacht te brengen.

De New Yorkse cd release zal plaatsvinden op 7 april 2015. Het NL cd release concert vind plaats op zondag 5 april bij Jazzpodium Waterweg(Wennekerpand) – Schiedam om 15 uur.

cover knots web
line up:
Guillermo Celano – gitaar/effects/compositions
Gerard Kleijn – trompet, flugelhorn, melodica, voice, effects, compositions
Joost Kesselaar – drums, compositions

Website: www.wildmanconspiracy.com
Website: www.redpianorecords.com

Naar aanleiding van de digitale release in juli 2014 de volgende quotes:

Drie grootheden uit de Nederlandse jazzscene. trompettist Gerard Kleijn, gitarist Guillermo Celano en drummer Joost Kesselaar keten gewoon een beetje met elkaar. En dat klinkt dan ook nog zo fantastisch!
Co de Kloet en Mijke van Wijk in Jazzism

Is het misschien toch een twijfelachtige samenzwering van drie wilde mannen?  maar dan wel een erg leuke en eentje die je laat genieten van grenzeloosheid.
Jazzflits/Frank Huser

Irreverent improvising Dutch trio explores sonic possibilities and pushes limits of interplay. Red Piano Records/USA

Deze nieuwe CD met zijn trio Wild Man Conspiracy heeft echter absoluut een rocksound, met gitaar en trompeteffecten. Het trio klinkt groter dan de 3 musici. Composities waar nu eens een mooie melodie, dan weer een broken beat ritme, dan weer een vrije noise impro centraal staan worden rijkelijk (maar gelukkig niet té veel) van soundeffecten voorzien. Tamelijk onvoorspelbaar slaat de muziek soms opeens om van rustig en lyrisch naar heavy en lawaaierig.
Vera Vingerhoeds Blog

Missie Clazz Music

Muziek in het algemeen, maar Clazz Music in het bijzonder staat voor verbinden. Musici uit verschillende disciplines zoeken elkaar op en gaan het avontuur aan, met de bedoeling hun publiek te raken, te bewegen, te verrassen, te ontroeren, te verstillen.

Clazz Music geeft deze missie vorm door het initiëren, produceren en presenteren van projecten met uiteenlopende ensembles. Zodoende huldigt ze een van de belangrijkste muzikale uitgangspunten van de jazz: de voortdurende drang naar vernieuwing door verbinding met andere muziekstijlen. Een divers en avontuurlijk publiek vindt Clazz Music op locaties als concertzalen, festivals, jazzclubs, kerken, congrescentra, musea en op virtuele podia als Youtube en Facebook.

Copyright ©Clazz Music 2019