Gerard Kleijn Group

“This international band plays just like that, as a band. At times evoking Miles Davis’ Spanish tinge. The musical suprises come with close listening.” Downbeat (USA)

Sinds 1997 speelt de internationale Gerard Kleijn Group composities in boeiende en verrassende structuren. Melancholieke, spitsvondige creaties in een uitgesproken jazzidioom. Of zoals het magazine Jazzism schreef: ‘Organische jazz die in geen enkel opzicht gekunsteld overkomt’. Losjes, funky en niet te voorzichtig.

“Vakkundig Europese jazz van hoog niveau.” Jazzism

De groep speelde op podia en festivals binnen en buiten Europa. Zo was de groep onder andere zij te zien op het North Sea Jazz Festival, het Concertgebouw, Jazz Lives in Syria Festival, Vila Celimontana Rome, De Werf Burgge, het Bimhuis en the Bird’s Eye Basel.

“European jazz has had its on voice for years and this group is a fine example! He is one of the Netherlands finest trumpet performers and composers.
Their music is innovative, entertaining, sensitive and imaginative.” Jazzreview (USA)

De vele concerten en de vier cd’s van de Gerard Kleijn Group kregen internationaal unaniem goede kritieken. Met de programma’s Big Moves featuring Fay Claassen (1998), Love Quotes (2001), New World (2003), Le Flirt de Satie feat. Franck Amsallem (2006), Le Flirt de Satie Plus feat. Frank van de Laar (2008) en Songs without Words feat. Larissa Groeneveld en Frank van de Laar (2010) zoekt de groep zijn inspiratie en speciale gasten zowel in de jazz, pop als klassieke muziek.

“Met veel flair lanceerde hij de ene na de andere kleurrijke frase zonder in clichés te vervallen. In zijn speelse uitdagende spel zitten sporen van heel mooie dooien.” NRC

www.gerardkleijn.com

Missie Clazz Music

Muziek in het algemeen, maar Clazz Music in het bijzonder staat voor verbinden. Musici uit verschillende disciplines zoeken elkaar op en gaan het avontuur aan, met de bedoeling hun publiek te raken, te bewegen, te verrassen, te ontroeren, te verstillen.

Clazz Music geeft deze missie vorm door het initiëren, produceren en presenteren van projecten met uiteenlopende ensembles. Zodoende huldigt ze een van de belangrijkste muzikale uitgangspunten van de jazz: de voortdurende drang naar vernieuwing door verbinding met andere muziekstijlen. Een divers en avontuurlijk publiek vindt Clazz Music op locaties als concertzalen, festivals, jazzclubs, kerken, congrescentra, musea en op virtuele podia als Youtube en Facebook.

Copyright ©Clazz Music 2019